Index Vakbarát Hírportál

Nézze meg, hogy üldöznek helikopterrel egy 911-est az autópályán

2022. június 25., szombat 14:58

A megengedett 120 kilométer/óra helyett 285 kilométer/órával közlekedett egy autós az egyik spanyol autópályán. Miután a rendőrök bemérték a Porsche 911-et, helikopterrel eredtek a sportautó nyomába.

Az ír sofőrt végül Arévalo területén sikerült megállításra kényszerítenie a hatóságnak. Az ámokfutót a közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűncselekmény gyanújával tartóztatták le az egyenruhások (magyarán közveszélyes autóvezetés miatt kell bíróság elé állnia).

Az érintett szakaszt az átlagosnál szigorúbban felügyeli a rendőrség, mivel idén már 28 baleset történt itt. Ezekben az incidensekben két ember halt meg, további 14 embert pedig kórházba kellett szállítani.

Spanyolországban könnyen elveszíthetik a jogosítványukat azok, akik legalább 80 kilométer/órával túllépik a megengedett sebességhatárt, extrém gyorshajtás esetén pedig akár börtönbe is kerülhet a vétkes járművezető, írja a Bp-i Autósok.

Az autós üldözésről készült felvétel alább tekinthető meg:

Pillado circulando a 285 km/h por la AP-6, cuando el límite de #velocidad es 120 km/h. Se trata de un ciudadano irlandés que conducía un * de alta gama, con matrícula de Gran Bretaña. El conductor está siendo investigado por un supuesto #delito contra la #SeguridadVial.#AsíNo pic.twitter.com/5GpkpxNHdC

— Dir. Gral. Tráfico (@DGTes) June 17, 2022

Rovatok