Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogy fegyveresek viszik el a sokkot kapott nyugdíjasokat a repülőről

2022. június 26., vasárnap 15:22

Az Air Canada több mint 20 utastól kért bocsánatot, köztük egy nyugdíjas brit házaspártól is, miután tévedésből szállították le valamennyiüket a Montréalból a Heathrow-ra tartó repülőgépről a fegyveres rendőrök.

Érthetetlen, ami mostanában történik a repülőtereken. Amint arról már az Index is beszámolt, volt, hogy járattörlés, de egy másik esetben átverés miatt több európai utas is pórul járt az elmúlt néhány hétben, és úgy néz ki, a tengerentúlon sem rózsásabb a helyzet.

Megdöbbentő felvételek láttak napvilágot, miután az Air Canada 23 embert mindenféle indoklás nélkül eltávolított a légitársaság Angliába tartó járatáról. Az Air Canada megerősítette, hogy tévedés történt, és néhány utast nem kellett volna leszállítaniuk.

A légitársaság szerint néhány utast zavaró magatartása, valamint a maszkviselési szabályok be nem tartása miatt leszállítottak, de azt elismerték, hogy nem mindenkivel jártak el szabályszerűen.

Egy nyugdíjas brit házaspár, Richard és Patricia Brailey gond nélkül szállt fel az AC866-os járatra a montréali repülőtéren, ám röviddel az után, hogy elfoglalták helyüket, fegyveres rendőrök léptek oda hozzájuk, és levezették az idős házaspárt. Mint később kiderült, a leszállított utasok között volt több Forma–1-es csapat segítő személyzete is.

A leszállított utasoknak 24 órás tilalmat rendeltek el a tovább repülésre, és mivel elhagyták a gép fedélzetét, ezért más járatot találni már az ő felelősségük volt.

Sokkot kaptunk. Azt hittem, valami probléma van a papírjainkkal, vagy valami ilyesmi. Kérdeztem, hogy mi a probléma, esetleg beszélhetek-e a kapitánnyal, de csak azt a választ kaptam, hogy később mindent megtudok

– idézi Richard Brailey nyilatkozatát az Independent.

Rovatok