Index Vakbarát Hírportál

A Ryanair vezetője a brit miniszterelnököt is leidiótázta

2022. június 26., vasárnap 11:27

Boris Johnson egy címeres idióta – vélekedett Michael O’Leary egy londoni közlekedési konferencián, amikor megkérdezték tőle, hogy találkozott-e már a brit kormányfővel.

Az ominózus újságírói kérdésre az ír légimágnás azt felelte, hogy 

nem, és nincs is kedvem találkozni vele, ő a legmagasabb rendű idióta.

A The Telegraph cikkét a Magyar Nemzet szemlézte, és abban arról is szó esik, hogy

O’Leary saját személyiségét egyébként meglehetősen csendesnek tartja,

bár tisztában van vele, hogy ezt nehéz elhinni. A légitársasága azonban a világ legtöbb pontján olyan hatalmas, hogy nincs is szüksége semmiféle PR-ra.

A magyar minisztereket sem kíméli

Korábban a vezérigazgató a magyar minisztereket sem kímélte. Szerinte Gulyás Gergely és Nagy Márton olyanok, mint Dumb és Dumber. Elmondása szerint még egy olyan kormánnyal sem találkozott, amelyik extraprofitadót vezet be egy olyan ágazattal szemben, amelynek rekordveszteségei voltak az elmúlt két évben.

Mint mondta, egyszerűen nem igaz, hogy a légitársaságok extraprofitot termelnek. „Nincsen jogi alapja annak, hogy megadóztassanak minket” – tette hozzá. Megjegyezte:

Mi mindig le fogjuk leplezni és kínos helyzetbe fogjuk hozni ezeket a politikusokat, amint hülye törvényeket hoznak, és azt hazudják az embereknek, hogy nem nekik kell megfizetniük a különadókat.

A vezérigazgató azt ígérte: „Addig hozzuk szégyenbe a magyar kormányt is, amíg nem törli el ezt az igazságtalan és kártékony adót, ami elsősorban a magyar családokat sújtja.”

(Borítókép: Michael O’Leary 2021. augusztus 31-én. Fotó: Justin Tallis / AFP)

Rovatok