Index Vakbarát Hírportál

Elfogadhatatlannak tartja a kormány bizonyos érdekcsoportok támadását

2022. június 26., vasárnap 17:59

Ha valódi vitáról van szó, a magyar kormány mindig is nyitott volt az uniós intézményekkel folytatott párbeszédre, többek között erről beszélt Varga Judit igazságügyi miniszter Belgiumban.

A miniszter asszony Antwerpen városában, az Identitás és Demokrácia európai pártcsalád konferenciáján szólalt fel. Beszédében hangsúlyozta, a magyar kormány nyitott a konstruktív egyeztetésekre, de vannak dolgok, amiket nem tart akceptálhatónak.

A liberálisok nem sajátíthatják ki a jogállamiság fogalmát, és nem kényszeríthetik ki az elvárásaikhoz való egyoldalú igazodást. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy bizonyos érdekcsoportok megkérdőjelezik a jogállamiság melletti elkötelezettségünket csak azért, mert a magyarok másképp gondolkodnak az illegális migráció kezeléséről vagy a család szerepéről

– hangsúlyozta Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter hozzátette, hogy az EU szuverén államok szabad akaratából jött létre, amelyek megegyeztek, hogy bizonyos hatásköröket közösen gyakorolnak a nagyobb, közös siker érdekében. Ugyanakkor szerinte az integráció nem azt jelenti, hogy a tagállamok feladják nemzeti identitásuk lényegi elemeit.

Ezért az alkotmányos identitás védelmének keretét a jövőben is fenn kell tartani. Mindenki érdekében az európai közösségekben

– jelentette ki a politikus, aki korábban arról beszélt, hogy a magyar nemzet mindig elkötelezett tagja volt az európai közösségnek, „rendíthetetlen harcosa a szabadságnak, demokráciának és törvényességnek”.

Rovatok