Index Vakbarát Hírportál

A görög köztévé bemutatta, hogyan lehet más autókból benzint lopni

2022. június 27., hétfő 15:47

Sok más államhoz hasonlóan Görögország is energiaválsággal küzd, az autósok legnagyobb bánatára arrafelé is elszállóban vannak az üzemanyagárak. Arra azonban talán senki nem számított, hogy a tévét bekapcsolva megtudhatja, hogyan lehet mások autójából leszívni a benzint. Pedig most pontosan ez történt.

Egy állami tulajdonban lévő görög tévécsatorna konkrétan bemutatta, hogyan lehet hozzájutni a mások által kifizetett üzemanyaghoz, és hogyan kell kilyukasztani az üzemanyagtartályt, hogy kiürüljön a tartalma – írja az insider.com.

A Hellenic Broadcasting Corporation által megszólaltatott autóipari szakértő elmagyarázta, hogyan kell egy csövet bevezetni egy jármű üzemanyagtartályába, hogy aztán a benne lévő benzint át lehessen vezetni egy előre odakészített tartályba.

Πως να κλέψετε βενζίνη με 2 απλούς και κατανοητούς τρόπους
by ΕΡΤ pic.twitter.com/nJtDfAVPXn

— Ιερώνυμος boss (@JeronymoBoss2) June 22, 2022

A csatorna riportere az Agence France-Presse fordítása szerint azt mondta, hogy a feladat nem is annyira nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik.

Az országok többféleképpen küzdenek a magas üzemanyagárak ellen, mint az jól ismert, Magyarország kormánya 480 forintos árstopot vezetett be a hazai kutakon, ami októberig biztosan érvényben marad. Ugyanakkor júliusban és augusztusban üzemanyaghiány várható Magyarországon, emiatt már lépett is a Mol.

(Borítókép: A benzinárak egy benzinkúton feltüntetve Athénban 2022. június 12-én. Fotó: Nicolas Koutsokostas / NurPhoto / Getty Images)

Rovatok