Index Vakbarát Hírportál

A Ryanair vezetője szerint a brit kormány egy cukrászdát sem tudna vezetni

2022. június 27., hétfő 15:34

Vasárnap ismét káosz uralkodott a brit repülőterek termináljain. Olyan képek láttak napvilágot, amelyeken látszik, hogy kígyózó sorokkal körülvéve és az elhagyott csomagok hegyei között az utasok a padlón aludtak a heathrow-i repülőtéren.

A közelgő légi közlekedési válságra vonatkozó figyelmeztetések ellenére vasárnap a Heathrow repülőtéren készült fényképek azt mutatják, hogy az ország utazási csomópontjai még mindig nagyon forgalmasak, annak ellenére, hogy hiányos a személyzet, és gyakori a fennakadás. A Twitteren az elégedetlen utasok bejegyzéseiből látszik, hogy a poggyászok összekeveredve hevernek a földön.

A londoni reptéren a földön próbálnak aludni az emberek a csomagjaik mellett. Mindkét repülőtéren hatalmas sorok alakultak ki. A közelgő sztrájk becslések szerint 700 dolgozót érint, valószínűleg a nyári szünidő csúcsidőszakában – írja az Independent.

Keresik a felelősöket

A jelenlegi repülőtéri káosz, amely járatkésésekkel és járattörlésekkel járt, „teljes mértékben a Brexithez kapcsolódik” – mondta Michael O’Leary, a Ryanair vezetője. Szerinte a Brexit „szánalmas kudarc” volt, és azt állította, hogy a brit repülőtereken tapasztalható zavarok mögött munkaerőhiány áll. Szerinte a brit kormány „egy cukrászdát sem tudna vezetni”.

Ez válasz volt Grant Shapps közlekedési miniszter megjegyzéseire, aki tagadta, hogy a Brexit lenne a felelős a jelenlegi utazási gondokért, ehelyett azzal vádolta a légitársaságokat, hogy a koronavírus-járvány óta „súlyosan túlértékesítik” a járatokat. A miniszter megjegyzéseivel kapcsolatban a Ryanair szókimondó vezérigazgatója azt mondta: „ennek teljes mértékben a Brexithez van köze. Sok ilyen szorult helyzet nagyon gyorsan megoldódna, ha európai munkavállalókat hozhatnánk be”.

A légitársaság főnöke szerint az utasoknak arra kell felkészülniük, hogy a járatok késése az egész főszezonban fennmarad, és egyes légitársaságok a járatok 5-10 százalékát törlik.

Rovatok