Index Vakbarát Hírportál

Több mint száz állatot akartak kicsempészni bőröndökben Thaiföldről

2022. június 28., kedd 19:21

Több mint száz állatot szeretett volna kicsempészni Thaiföldről két indiai nő. A helyi hatóság letartóztatta és csempészettel vádolja a turistákat.

Letartóztatták és csempészettel vádolják azt a két nőt, akinek 109 vadon élő állatot találtak a poggyászában a repülőtéri ellenőrzéskor Thaiföldön. 

A thaiföldi Nemzeti Parkok, Vadvilág és Növényvédelmi Minisztérium hétfői közlése szerint a vadon élő állatokat a röntgenvizsgálat alatt fedezték fel az utazók táskáiban. A helyszínre kiérkező vadvédelmi hatóságok két fehér disznót, két tatut, 35 teknőst, ötven gyíkot és húsz kígyót foglaltak le a turistáktól. A két indiai nő – a 38 éves Nitia Radzsa és a 24 éves Szultana Ebrahim – az indiai Csennai városába tartó járatra szerettek volna felszállni.

A CNN azt írja, a repülőtereken keresztüli állatcsempészet régóta probléma a régióban. 2019-ben egy indiai férfit vettek őrizetbe a repülőtéren, miután a vámosok egy egy hónapos leopárdkölyköt találtak a csomagjában.

A TRAFFIC, a vadon élő állatok kereskedelmét megfigyelő ügynökség 2022. márciusi jelentése szerint több mint hetvenezer őshonos és egzotikus vadon élő állatot fedeztek fel 18 indiai repülőtéren 2011 és 2020 között.

(Borítókép: Handout / Thailand’s Department of National Parks Wildlife and Plant Conservation [DNP] / AFP)

Rovatok