Index Vakbarát Hírportál

Rendőrök zaklatják az anyát, aki rajtuk áttörve mentette ki a gyerekeit az iskolai lövöldözésből

2022. június 30., csütörtök 12:49

A helyi rendőrség zaklatja Angeli Gomezt, azt az édesanyát, aki a lövöldözés alatt saját maga rohant kimenekíteni a gyerekeit, a rendőrsorfalon áttörve.

Az édesanya azóta több nyilvános beszédében is kritikát fogalmazott meg a hatóságokkal szemben, amiért azok nem megfelelően reagáltak a merényletre és haboztak a gyerekek kimenekítésével a texasi lövöldözésnél. Minden jel szerint egyre kevésbé tolerálják a kritikát a rendőrségen – írja a Jezebel.

A nő ügyvédje, Mark Di Carlo nemrég közölte, hogy feljelentik a rendőrséget, az okok pedig: a rendőrség nemrég azzal vádolta meg az ügyfelét, hogy illegális bevándorlókat szállít az országba, de olyan is történt, hogy egy járőr parkolt le a kocsijával a nő háza előtt, és háromnegyed órán keresztül nem mozdult onnan. Amikor Angeli Gomez édesanyja elhagyta a házat, még a villogókat is felkapcsolta.

Az ügyvéd azt állítja, hogy a rendőrség még a nő egyik családtagját is felkereste, hogy vele üzenjék meg: ne nyilatkozzon többet a médiának. 

Angeli Gomez és ügyvédje eltökélt, hogy bíróság elé viszik az ügyet, ehhez pedig a lehető legtöbb bizonyítékot akarják összegyűjteni. A nőt azonban nemcsak a személyes sérelmeinek megtorlása vezérli, hanem szeretné azt is elérni, hogy azok a rendőrök, akik nem megfelelően végezték a munkájukat a lövöldözésnél, el legyenek bocsátva. 

A rendőrség annak ellenére nem viseli jól a kritikát, hogy ők is elismerik: hibáztak. A rendőrséget nem csak ez az édesanya bírálta.

Rovatok