Index Vakbarát Hírportál

Egy csapat robottaxi bénította meg San Francisco közlekedését

2022. július 1., péntek 16:32

Sofőr nélküli robottaxik egy csoportja órákig blokkolta a San Franciscó-i forgalmat, miután az autók közlekedés közben egyszer csak ok nélkül leálltak.

Az incidens részleteiről a Redditen számoltak be. A probléma arra enged következtetni, hogy az önvezető járművek még mindig nagyon megbízhatatlanok az éles bevetések alkalmával – írja a Verge.

A General Motors és a Honda által támogatott Cruise február óta teszteli technológiáját San Franciscóban, de a kereskedelmi robottaxi szolgáltatását csak a múlt héten bocsátotta az ügyfelek rendelkezésre. Az autókban nincs egyetlen emberi vezető sem, hogy felügyelje a biztonságát, de bizonyos szabályok között működnek. Ilyen például, hogy csak az engedélyezett utcákon mehetnek 22.00 és 6.00 óra között, ha megfelelők az időjárási körülmények, és legfeljebb 30 km/h sebességgel haladhatnak. 

A Redditen megosztott képeken látszik, hogy legalább öt robottaxi állt le egyszerre az utcán. A fotókat készítő felhasználó szerint az eset éjfél körül történt. A Cruise munkatársai húsz perc alatt a helyszínen voltak, de némi időbe telt, amíg mozgásba tudták hozni a kocsikat. 

A cég szóvivője nem tagadta az esetet, de nem adott tájékoztatást arról, hogy mi okozta, valamint hogy megismétlődhet-e. 

Rovatok