Index Vakbarát Hírportál

Három rendőrt és egy rendőrkutyát lőttek agyon Amerikában

2022. július 3., vasárnap 13:20

Három rendőrt és rendőrkutyát lőttek agyon az Egyesült Államok Kentucky államában, miután egy családon belüli erőszakkal vádolt férfit akartak őrizetbe venni – írja a BBC.

A Flyod megyei seriff, John Hunt elmondása alapján a férfi otthonához kiérkező rendőrtisztek „pokoli körülményekkel” találták szembe magukat. A rendőrök egy lövést hallottak rögtön az után, hogy megérkeztek a helyszínre.

A lövöldözés három órán keresztül tartott, mielőtt a gyanúsított férfit, Lance Storzot sikerült őrizetbe venni. A férfi, akit családon belüli erőszak gyanúja miatt kerestek, a családjával folytatott tárgyalás után adta fel magát. A lövöldözés a mindössze 166 lakosú Allen kisvárosban történt, Kentucky keleti részén. 

A támadásban négy ember megsérült, három rendőr, Ralph Frasure, William Petry és Jacob Chaffins, valamint egy rendőrkutya, Drago pedig életét vesztette. Frasure kapitány 39 évig dolgozott a Kentucky állambeli Prestonsburg rendőrségen. A minisztérium közlése szerint „becsülettel és dicsőséggel szolgált az utolsó másodpercig”.

Az elkövető ellen kétrendbeli rendőrgyilkosság, ötrendbeli rendőrgyilkossági kísérlet, egy emberölési kísérlet és egy szolgálati állat elleni elsőfokú testi sértés miatt emeltek vádat. 

„Kemény nap ez a közösségünk számára” – kommentálta az esetet Kentucky állam kormányzója, Andy Beshear a közösségi médiában. Kentucky állam rendőrsége nyomozást indít az ügyben. 

Rovatok