Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés volt Koppenhágában, többen meghaltak

2022. július 3., vasárnap 19:54

Lövöldözés volt vasárnap egy koppenhágai bevásárlóközpontban, a dán rendőrség szerint több ember is életét vesztette.

A dán rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Amager városrészben található Fields bevásárlóközponthoz. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány sérült és halott van, de a TV2 dán hírtelevízió a Rigshospitalet kórházra hivatkozva közölte, hogy három sebesültet szállítottak oda.

A lövöldözéssel összefüggésben egy 22 éves dán állampolgárt őrizetbe vettek. A férfit a Fields közelében fogták el. Valószínűleg egyedül hajtotta végre a merényletet. Soren Thomassen rendőrfőkapitány szerint egyelőre

nem zárható ki, hogy terrorcselekmény történt.

„Nem tudjuk pontosan hány halott vagy sebesült van, de a helyzet nagyon komoly” – írta Sophie H. Andersen koppenhágai főpolgármester a Twitteren.

A helyi média olyan képeket tett közzé, amelyeken felfegyverzett rendőrök láthatók, valamint a bevásárlóközpontból menekülő emberek – számolt be a Reuters.

Az egyik szemtanú arról számolt be, hogy 150 ember menekülhetett ki az épületből és hogy a lövések egy étteremből jöttek – írja az egyik dán bulvárlap. Egy másik szemtanú pedig a TV2 televíziónak elmondta, hogy a merénylő egy vadászpuskát tartott magánál.

A Fields Dánia legnagyobb bevásárlóközpontja, több mint 140 üzlettel és étteremmel – írja BBC.

Harry Styles brit énekesnek még aznap este kell fellépnie a bevásárlóközponttól alig egy mérföldre lévő koncerthelyszínen. A szervezők a Reuters hírügynökségnek elmondták, hogy a koncertet a helyi rendőrséggel való szoros egyeztetés után megtartják.

Az eseményről Twitteren is keringenek képek, videók:

(Borítókép: Mentőautó és fegyveres rendőrök a lövöldözés helyszínén Koppenhágában 2022. július 3-án. Fotó: Ritzau Scanpix / Reuters)

Rovatok