Index Vakbarát Hírportál

Lemondott az EasyJet ügyvezetője

2022. július 4., hétfő 18:57

A tömegesen jelentkező járattörlésekre és a sztrájkokra reagálva lemondott az EasyJet operatív igazgatója, Peter Bellew.

Amint arról már többször is írtunk, a légi közlekedés nem éppen aranykorát éli az utóbbi időszakban. A hetek óta tartó fennakadások hátterében a késések és a járattörlések állnak, de az utasok átverésére is volt példa, pont az EasyJetnél.

A folyamatosan fennálló problémák miatt mondott le az EasyJet műveleti igazgatója, aki 2019-ben éppen a nagy rivális Ryanairtől tette át a székhelyét a lutoni székhelyű fapados légitársasághoz.

A légitársaság közleménye szerint ugyanakkor Bellew más üzleti lehetőségek reményében távozott az EasyJettől.

A Ryanairnél egyébként annak a Michael O'Learynek volt a bizalmasa, aki a közelmúltban a magyar és a brit kormánnyal is összetűzésbe keveredett.

Bellew lemondását bejelentve az EasyJet vezérigazgatója, Johan Lundgren kijelentette: a légitársaság teljes mértékben a biztonságos és megbízható működésre fog összpontosítani ezen a nyáron.

Bellew helyét ideiglenesen David Morgan repülésszervezési igazgató veszi át, aki korábban már betöltötte ezt a tisztséget – írja a Bloomberg.

(Borítókép:  Chris J Ratcliffe / Getty Images)

Rovatok