Index Vakbarát Hírportál

Ismét százezer felett a koronavírusos esetek száma Olaszországban

2022. július 5., kedd 21:30

Öt hónap óta először regisztráltak százezer új koronavírusos fertőzést Olaszországban, ahol a kórházban ápoltak száma is fokozatos emelkedik az omikron-variáns erőteljes terjedése miatt – számolt be az MTI az olasz egészségügyi minisztérium közlése alapján.

A tájékoztatás szerint a napi esetszám a 132 ezret is túllépte, a kevesebb mint félmillió teszt elvégzésével. Egy héttel ezelőtt valamivel több mint 83 ezer volt ez a szám.

Az utóbbi huszonnégy órában 94 halálos áldozatot jegyeztek fel a hatóságok, egy héttel korábban még 69 esetet. Az utóbbi hét napban 464 beteg halt bele a szövődményekbe.

Az egészségügyi hatóságok közlése szerint a megemelkedett esetszám az omikron két alváltozata, a BA.4 és BA.5 erőteljes terjedésével magyarázható, ami Olaszországban más európai országokhoz képest később kezdődött el, mivel itt később, tulajdonképpen csak júniustól enyhítették a korábbi járványkorlátozásokat.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint a világon már 550 029 654 ember fertőződött meg a koronavírussal, a halálos áldozatok száma 6 340 127. 

Rovatok