Index Vakbarát Hírportál

Szúnyogcsípés vezetett a pilótának készülő fiatal nő halálához

2022. július 8., péntek 17:44

A svájci Blick beszámolója szerint 21 éves korában meghalt egy nő, miután a homlokán megcsípte egy szúnyog. A vérszívó támadása után halálos fertőzés támadta meg az agyát.

A brit nemzetiségű Oriana Pepper pilóta szeretett volna lenni, ezért beiratkozott egy képzésre az Easyjet légitársaságnál. Nem sokkal azután, hogy megérkezett a Belgiumban található Antwerpen városába, a nőt homlokon csípte egy szúnyog – írta meg a BBC is.

A csípés után Pepper arcbőre a jobb szemöldöke fölött azonnal dagadni kezdett. A lány kórházba került, ahol kapott antibiotikumot, majd hazaküldték. Két nappal később összeesett, három napra rá pedig meghalt. Az orvosi vizsgálat szerint Pepper a szúnyogcsípés szövődményeibe halt bele.

A boncolás során fény derült arra, hogy a brit nő úgynevezett szeptikus embólia következtében halt meg. Ez akkor járhat súlyos következményekkel, amikor a szúnyogcsípés fertőzése átterjed az agyra.

Soha nem láttam még ehhez hasonló esetet. Ez egy hihetetlen tragédia egy fiatal nő számára, akire csodálatos karrier és élet várt

– idézte a Blikk Nigel Parsley főorvost.

Rovatok