Index Vakbarát Hírportál

Lezárult a nyomozás a nemi erőszakkal vádolt francia belügyminiszter ügyében

2022. július 11., hétfő 20:50

Franciaországban a hatóságok lezárták a nyomozást Gérald Darmanin belügyminiszter ellen, akit egy nő évekkel korábban nemi erőszakkal vádolt meg – közölte a dpa hírügynökség francia bírósági forrásokra hivatkozva hétfőn.

Gérald Darmanin ellen 2017-ben tett panaszt egy nő, aki azt állította, hogy 2009-ben a politikus – aki akkor az észak-franciaországi Tourcoing városi tanácsában dolgozott – jogi segítséget ígért neki, majd szexre kényszerítette.

Gérald Darmanin nem tagadta le a szexuális kapcsolat megtörténésének tényét, de azt állította, hogy az aktus kölcsönös beleegyezéssel történt. Az ügyet 2018-ban vádemelés nélkül lezárták, majd a semmítőszék 2019 novemberében elrendelte az eset vádemelés nélküli lezárásának felülvizsgálatát – írja az MTI.

Darmanint 2020-ban nevezték ki belügyminiszternek, és bár Emmanuel Macron francia elnök többször hangsúlyozta ügyében az ártatlanság vélelmét, a kinevezés megosztotta a közvéleményt.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok