Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor Dallasba utazik

2022. július 11., hétfő 14:55

Augusztus 4-ére a texasi Dallasba hívták Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy nyitóbeszédet tartson a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference).

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn közölte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök meghívót kapott a konzervatívok augusztus 4-i rendezvényére, amelyen ráadásul a nyitóbeszéd megtartására kérték fel.

A CPAC 1974-ben alapított, jobboldali politikai dzsembori, melyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg, s a közel fél évszázados történetében az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát.

Ez „a magyar jobboldal erejét és befolyását jelzi”

Orbán Viktor az Európában elsőként megrendezett CPAC Hungaryn is beszédet mondott idén májusban, a budapesti Bálnában, ahol többek között ismertette a jobboldal sikerének világszerte alkalmazható 12 pontos receptjét.

Magyarország miniszterelnökének jelenléte az Amerikai Konzervatív Unió által szervezett CPAC-n a magyar jobboldal erejét és befolyását mutatja – közölte az Alapjogokért Központ.

Az első európai Konzervatív Politikai Akció Konferencia, az Alapjogokért Központ által szervezett CPAC Hungary után augusztusban Dallasban rendezik meg a legnagyobb amerikai jobboldali seregszemlét. Az Alapjogokért Központ hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor budapesti CPAC-n elhangzott beszéde óriási visszhangot váltott ki világszerte a konzervatív táborban. A magyar kormányfő által bemutatott 12 pont rezonál a CPAC-k szellemiségével. Különösen a közösségépítésre vonatkozó felszólítása, valamint az a megállapítás, hogy nem szabad a liberálisok szabályai szerint játszani.

Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség. Ezért tovább haladunk azon az úton, hogy megvalósítsuk a liberálisok rémálmát: a nemzeti erők nemzetközi összefogását

– fogalmazott Szánthó Miklós, az intézet főigazgatója, aki szintén előadóként szerepel a dallasi konferencián.

(MTI)

Rovatok