Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk: Donald Trump túl öreg, ne induljon a választásokon

2022. július 12., kedd 17:55 | aznap frissítve

Elon Musk szerint Donald Trump volt elnöknek nem kellene indulnia egy második elnöki ciklusért, azzal érvelve, hogy túl öreg, és „túl sok a dráma” körülötte.

A Tesla vezérigazgatója, aki megfogadta, hogy visszaállítja Trump Twitter-fiókját, mielőtt a közösségi médiaóriás 44 milliárd dolláros felvásárlását visszavonta volna, hétfőn késő este reagált a Breitbart News Twitter-bejegyzésére, amely egy olyan videoklipet tartalmazott, amelyben Trump „egy újabb kamugyárosként” szidja a techmogult.

„Nem utálom az embert, de itt az ideje, hogy Trump felakassza a kalapját, és elhajózzon a naplementébe” – írta a világ leggazdagabb embere Trump megjegyzéseire reagálva.

„Túl idős, hogy bárminek is a vezetője legyen”

Musk hozzátette: a demokratáknak is le kellene állítaniuk a támadást „ne tegyék lehetővé, hogy Trump egyetlen módja a túléléshez az legyen, hogy visszaszerezze az elnökséget”.

Amikor Elon Musknak visszavágott egy Trump-támogató a Twitteren, azt válaszolta:

Trump a ciklus végén 82 éves lenne, ami túl idős ahhoz, hogy bárminek is a vezetője legyen, nemhogy az Amerikai Egyesült Államoknak

– írta a Tesla vezetője, aki szerint az elnöki ciklus felső korhatára 69 év kellene legyen.

Musk azt írta, hogy Ron DeSantis floridai kormányzó biztos befutó lenne az elnökségre, ha megnyerné a republikánus jelöltséget, és megmérkőzne a hivatalban lévő Joe Bidennel.

Bár DeSantist Trump potenciális kihívójaként emlegetik, nem adta jelét annak, hogy indulni tervezne – írja a New York Post.

Trump jóslata valóra vált

A 76 éves Trump azt mondta a támogatóinak, hogy megjósolta, a világ leggazdagabb embere nem fogja végigvinni a Twitter megvásárlását, miközben ostorozta az őt kitiltó platformot, és népszerűsítette Truth Social nevű közösségi médiavállalatát.

Trump azt is állította, hogy a SpaceX és a Tesla főnöke megszavazta őt, majd hazudott róla.

„Tudja, a minap azt mondta, soha nem szavazott republikánusra. Erre mondta, én nem tudtam, hogy rám szavazott. Szóval ő is egy újabb kamuzó” – mondta a republikánus Donald Trump.

Rovatok