Index Vakbarát Hírportál

A szomszédban már havazik

2022. július 13., szerda 07:02

Szakadó hóesést rögzített a kamera az Erdélyben lévő Bucsecs-hegységben (Muntii Bucegi). A felvételt az Időinfó-Metkép tette közzé a Facebookon.

A Bucsecs-hegység Erdély délkeleti részén található, Brassótól délre. Az éves átlaghőmérsékletek között a hegyvidéken jelentős különbségek vannak, ahol nyáron sem ritka a 6-10 fokos hőmérséklet. A hegyeken a csapadék legnagyobb része hó formájában hullik.

De mi a helyzet itthon?

Magyarországon mindeközben intenzív melegedés veszi kezdetét, így akár 32 fok is lehet. Általában derült, napos időre lehet számítani, de északkeleten kicsivel több lehet a gomolyfelhő. Csapadék nem valószínű.

Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk, néhol erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között valószínű.

Csütörtökön a sok napsütést több-kevesebb gomolyfelhő zavarja, emellett hajnalban inverziós felhőzet is lehet az égen. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül.

A minimum-hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A maximum 30 és 36 fok között valószínű.

Rovatok