Index Vakbarát Hírportál

A felszólítás ellenére ad el repülőjegyeket az egyik légitársaság

2022. július 14., csütörtök 21:33

Az Emirates elutasítja a Heathrow követelését a nyári repülőjáratok csökkentéséről, amelyeket a Heathrow repülőtér vezetett be a személyzet túlterheltsége miatt.

A Heathrow repülőtéren mostantól szeptember 11-éig lesz érvényben az utasszám-korlátozás. A világjárvány előtt naponta akár 125 ezer ember is elindulhatott a repülőtérről. Az Emirates elutasította a Heathrow repülőtér követelését, hogy a légitársaságok ne áruljanak több nyári repülőjegyet, „észszerűtlennek és elfogadhatatlannak” nevezve a lépést.

A légitársaság azzal vádolta a repülőteret, hogy „égbekiáltóan semmibe veszi” az ügyfeleket, miután a nyár folyamán napi 100 ezer főben maximálta az utasok számát.

Az Emirates szerint a repülőtér most „légi világvége” elé néz a hozzá nem értés és a cselekvés elmulasztása miatt – írja a BBC.

Fenyegetésre sem áll kötélnek az Emirates

A Heathrow azt mondta, hogy nem volt más választása, mint bevezetni az induló utasok számának korlátozását.

Hónapokon keresztül kértük a légitársaságokat, hogy segítsenek kidolgozni egy tervet az erőforrásokkal kapcsolatos kihívások megoldására, de nem érkeztek egyértelmű tervek, és minden egyes nappal a probléma egyre súlyosabbá vált

– közölte az Egyesült Királyság legnagyobb repülőtere. Az Emirates szerint 36 órát kapott arra, hogy csökkentse az induló utasok számát, és így a járatokat is, miközben jogi lépésekkel fenyegették meg, ha nem tesz eleget a kérésnek.

A Heathrow vezetőségét erősen bíráló közleményében az Emirates azzal vádolta a repülőteret, hogy „nem cselekszik, nem tervez, nem fektet be”, és azt mondta, hogy az új utasforgalmi korlátozás légből kapott.

Arra akarják kényszeríteni az Emirateset, hogy megtagadja a helyeket több tízezer utazótól, akik már hónapokkal előre kifizették és lefoglalták régóta várt, szervezett nyaralásaikat vagy a szeretteik meglátogatását

– közölte a légitársaság, arra hivatkozva, hogy az emberek kétségbeesetten utaznak a kétéves járványügyi korlátozások után. Ezért a repülőtérre érkező és onnan induló járatokat a menetrend szerint tervezi üzemeltetni. 

Rovatok