Index Vakbarát Hírportál

Folyamatosan emelkedik Japánban a koronavírusos esetek száma

2022. július 14., csütörtök 10:20

Jelentősen nőtt Japánban az újonnan regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma, és az egészségügyi miniszter szerdán azt mondta, hogy a számok nyár végéig várhatóan tovább emelkednek majd.

Goto Sigejuki a járványügyi bizottság ülésén kijelentette, hogy elsősorban a nyári szünet és a szabadságok miatt kell felkészülni az esetszámok emelkedésére, és hozzátette, hogy a szigetország minden prefektúrájában megnőtt az újonnan regisztrált fertőzöttek száma.

Macuno Hirokazu, a kormány főtitkára szintén a fertőzöttek számának emelkedéséről számolt be, de azt is közölte, hogy egyelőre nem nőtt jelentősen a halálozások, illetve a kórházban ápoltak száma.

Jamagiva Daisiro gazdaságfejlesztési miniszter kijelentette, hogy a kabinet egyelőre nem tervez lezárásokat.

Tokióban a legmagasabb az esetszám

Tokióban mindazonáltal a legmagasabb fokra emelték a járványügyi készültséget. Szakértők szerint az újonnan kimutatott fertőzések többségéért a BA.5 vírusvariáns felelős. Koike Juriko, a főváros kormányzója bejelentette, hogy pénteken a városvezetés rendkívüli értekezleten vitatja meg a járvánnyal kapcsolatos nyári teendőket.

Szerdán országszerte több mint 90 ezer új fertőzöttet jelentettek, ebből 16 878-at Tokióból, ahol február óta ez a legmagasabb szám. Csütörtök délután várhatóan sajtótájékoztatót tart Kisida Fumio miniszterelnök, aki egyebek között a járványhelyzetről is beszél majd.

A Pfizer gyógyszergyár csütörtökön bejelentette, hogy hivatalosan is engedélyt kért az egészségügyi tárcánál, hogy megkezdhesse a hat hónapos és négyéves kor közötti gyerekek oltási kampányát.

Rovatok