Index Vakbarát Hírportál

A rendőrség vadászik a sofőrre, aki meztelen kerékpárosokat ütött el

2022. július 15., péntek 06:20

Egy autóvezető elütött egy meztelenül bicikliző párt, akik jótékonysági céllal túráztak az Egyesült Királyság nevezetességei között. A rendőrség keresi az elkövetőt.

Az 52 éves Colin Unsworth és a 32 éves Sadie Tann, akik Lands Endtől John O'Groatsig tekernek egy tandemen, videóra vették az autós „támadást”.

A páros szerint a rendőrség annyira komolyan veszi az esetet, hogy „gyilkossági kísérlet” miatt vádat emelhetnek az elkövetők ellen, ha sikerül letartóztatni őket. A drámai incidens július 4-én történt, miközben a skóciai Perth külvárosában kerékpároztak a vidéken.

Egy autó lelassított, és nekiment a tandem kerékpárnak, a női utas pedig hallotta, ahogy káromkodva kiabál, és őt prostituáltnak nevezi. A földre estek a bicikliről, és állításuk szerint az autó később megfordult és visszament utánuk, de szerencsére mindketten sértetlenül megúszták az erőszakos incidenst.

Jótékonysági útra indultak meztelenül

A rendőrségi nyomozás még tart, miután július 4-én, hétfőn délután 2 óra körül egy 52 éves férfit és egy 32 éves nőt elütöttek, akik egy tandem kerékpárral közlekedtek. Szándékosan nekik hajtott egy autó az A912-es úton, Bridge of Earn közelében. Az Independent szerint nem szorultak kórházi kezelésre.

Colin és Sadie azért vágott neki a napi 80 kilométeres útnak, hogy pénzt gyűjtsenek a mentális egészséggel foglalkozó „Mind and Rewilding Britain” nevű szervezet számára, amelynek célja a klímavészhelyzet kezelése.

A Rewilding Britain honlapja azt írja, hogy „gondolkodj nagyban és cselekedj féktelenül”.

Rovatok