Index Vakbarát Hírportál

Kutyatámadásban halt meg egy nő, egy férfi életveszélyes sérülésekkel túlélte

2022. július 16., szombat 19:21

Egy nő meghalt, egy férfi pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett egy kutyatámadásban Rotherham közelében.

A 43 éves nőt a helyszínen halottnak nyilvánították, miután a rendőrséget péntek este 22.15-kor kihívták egy West Melton faluban lévő ingatlanhoz.

A 42 éves férfit a kezén, az arcán és a hasán sebesítette meg a kutya, most kórházban ápolják.

Háziállat támadt az emberekre

A rendőrség szerint egyik támadó állat sem minősül a veszélyes kutyákról szóló törvény értelmében tiltott fajtának. A rendőrséget éjjel negyed 11 körül hívták egy West Meltonban, a Masefield Roadon található ingatlanhoz, ahol egy környékbeli azt állította, hogy egy kutya megtámadta őt és egy nőt.

A rendőrök a Yorkshire Mentőszolgálat munkatársaival együtt mentek ki, és egy 42 éves férfit találtak, akinek kezei, hasa és az arca is megsérült. A férfit életveszélyes állapotban kórházba szállították.

A 43 éves nőt halálosan megharapták, és a mentőcsapatok minden erőfeszítése ellenére a helyszínen halottnak nyilvánították – írja az Independent.

A kutyát, valamint egy másik kutyát az ingatlanban a speciálisan kiképzett rendőrök elfogták. Egyik állat sem volt tiltott fajtájú.

Gyakoriak a kutyatámadások

Az eset csak a legutóbbi az idei évben történt, halálos kimenetelű támadások sorában, amelyek száma legalább hat. Egyik esetben egy három hónapos csecsemő volt az áldozat, akit egy husky marcangolt halálra Lincolnshire-ben. Egy hároméves kisfiú és egy 62 éves férfi meghalt, miután a menye kutyája megtámadta őket.

Az Egyesült Királyságban állatorvosok szerint olyan sok súlyos kutyatámadás történik – évente mintegy 9000 kórházi eset –, hogy ez egy fel nem ismert közegészségügyi válsághelyzetet jelent. 

Rovatok