Index Vakbarát Hírportál

Távozhat a TikTok biztonsági főnöke

2022. július 17., vasárnap 19:55

Egyes jelentések szerint a TikTok globális kiberbiztonsági főnöke otthagyja pozícióját.

Roland Cloutier, a TikTok globális biztonsági vezetője a közelmúltban napvilágot látott adatvédelmi problémák, illetve az egyre gyakoribb panaszok és bejelentések miatt dönthetett a távozás mellett. A Reuters birtokába jutott belső dokumentumok szerint legalábbis a közelmúltban kirobbant botrányok vezettek a biztonsági főnök távozásához. 

Az Egyesült Államokban az adatkezelési változásokról szóló közelmúltbeli bejelentésünkkel együtt itt az ideje, hogy a globális biztonsági főnöki szerepkörömből stratégiai tanácsadói szerepkörbe lépjek át, amely a biztonsági és bizalmi programok üzleti hatásaira összpontosít, közvetlenül együttműködve Shouval (az ügyvezetővel), Dingkunnal (a ByteDance technológiai alelnökével) és más felső vezetőkkel

– írja Roland Cloutier. 

A TikTokkal kapcsolatban már korábban felmerültek bizonyos adatkezelési problémák, amelyek miatt az amerikai hatóságok vizsgálatba kezdtek: attól tartanak ugyanis, hogy a cég visszaél a felhasználók személyes adataival. A vállalat új ideiglenes kiberbiztonsági vezetője Kim Albarella lehet majd, aki korábban több mint 10 éven át erősítette az ADP csapatát.

Rovatok