Index Vakbarát Hírportál

Rezsitámogatást kaptak a legszegényebb családok a szomszédban

2022. július 18., hétfő 09:34

Több mint 190 ezer bécsi háztartásnak nyújtott egyszeri, 200 eurós rezsitámogatást a kormány.

A legszegényebb családoknak automatikusan utalták a rezsitámogatást, az egyedülálló szülők pedig plusz száz eurót is kaptak a támogatáshoz. A bécsi önkormányzat eddig 38,3 millió eurónyi rezsitámogatást fizetett ki a családoknak – írja az Infostart.

Az árak emelkedését azok érzik meg először, akiknek amúgy sem könnyű az élete. Mivel ezeknek az embereknek is ki kell fizetniük a számláikat, Bécs segít nekik tompítani az áremelkedések hatásait

– közölte Peter Hacker szociális ügyekért felelős városi tanácsnok. Bécs Város Külképviseleti Irodája azt írja a közleményében, hogy a 200 eurós rezsitámogatás igénylése minden bécsi lakos előtt nyitva áll, így a támogatást nem csak a legszegényebbek, hanem a középosztály is kihasználhatja.

A munkanélküli járadékra, lakhatási hozzájárulásra vagy vészhelyzeti segélyre jogosultak automatikusan megkapták a rezsitámogatást. A gyermeküket egyedül nevelő szülőknél pedig szintén automatikusan landolt még plusz száz euró. Az előzetes várakozások alapján a támogatás körülbelül 13 ezer bécsi családon segít majd. 

Nem ez az egyetlen támogatás, amivel a város a polgárai életén szeretne könnyíteni – nyilatkozta Peter Hanke pénzügyi városi tanácsnok. 130 millió eurót különítettek el egy úgynevezett Energiabónusz programra, amely egymillió bécsi lakos életén könnyít majd. 

(Borítókép: Az osztrák parlament épülete. Fotó: Joe Klamar / Afp)

Rovatok