Index Vakbarát Hírportál

Londonban fóliába csomagoltak egy hidat a nagy hőség miatt

2022. július 18., hétfő 17:32

Egy viktoriánus kori londoni hidat szigetelőfóliába csomagoltak, hogy ne repedjen meg az arrafelé roppant szokatlannak számító kánikulában. Az Egyesült Királyság a héten olyan hőhullámmal néz szembe, amely minden eddigi hőmérsékleti rekordot megdönthet, írja az Indiser.

A 135 éves Hammersmith hidat ezüst szigetelőfóliába csomagolták, amely képes visszaverni a napfényt, közölte a városi tanács.

A tanács azért döntött így, mert nem akarja lezárni a hidat, miközben kedden akár 38 Celsius-fokos hőmérsékletet is mérhetnek Londonban; Anglia más részein pedig a 40 Celsius-fokos hőmérsékletet is elképzelhetőnek tartják a meteorológusok. Az Egyesült Királyságban valaha mért legmagasabb hőmérséklet 38,7 Celsius-fok volt 2019-ben.

Az Egyesült Királyság meteorológiai hivatala most először adott ki vörös figyelmeztetést a rendkívüli hőség miatt, írja az Insider.

A fólia elvileg képes a hidat biztonságos hőmérsékleten tartani, jelezte a tanács, hozzátéve, hogy a hidat 2020 augusztusában teljesen le kellett zárni, miután a kánikula miatt repedések keletkeztek az öntöttvas talapzatban. A rendszerhez egy éjszakai hűtőrendszer is tartozik.

Hammersmith Bridge wrapped in protective foil in heatwave https://t.co/YKkqa26x9u

— KS-24-7-365 (@hermitemporary) July 18, 2022

A hidat jelenleg csak a gyalogosok és a kerékpárosok használhatják. A tanács szerint a Hammersmith-híd a világ egyik legrégebbi függőhídja, ami miatt a legdrágábban javítható hidak közé tartozik az országban.

Rovatok