Index Vakbarát Hírportál

Nagy bajban a Netflix, lenyomhatja a konkurencia

2022. július 18., hétfő 11:44

A Netflix 2022. második negyedévi eredményeit július 19-én jelenti be. A vállalat előrejelzése szerint a második negyedéves eredménye részvényenként 3 dollár lesz, ami 20 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest.

Áprilisban a vállalat arról számolt be, hogy 2022 első negyedévében előfizetőket veszített – ez több mint egy évtizede először fordult elő bármelyik negyedévben. A Netflix részvényei a CNN szerint idén eddig 71 százalékot estek, a streamingszolgáltató több milliárd dollárnyi piaci értéket vesztett és több száz alkalmazottat bocsátott el.

Nem az előfizetők elvesztése volt az egyetlen probléma, ami miatt a Netflix világa a feje tetejére állt. A második negyedévre vonatkozó gyenge kilátások sokkolták a befektetőket: a Netflix azt jósolta, hogy további 2 millió embert veszít.

Legyűrheti a konkurencia

A vállalat előrejelzése szerint a második negyedéves eredménye részvényenként 3 dollár lesz, ami 20 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest – jelenti a Yahoo Finance

A Netflix arra számít, hogy 2022 második negyedévében kétmillió előfizetőt veszít a kemény verseny, a fiókmegosztás kedvezőtlen hatása, a gyenge gazdaság, a több évtizedes infláció, az orosz–ukrán konfliktus és néhány elhúzódó koronavírus-zavar miatt.

A Netflix részvényei 71 százalékot veszítettek az év eddigi részében. A Netflixnek kemény konkurenciával kell szembenéznie a streamingtérben a Disney+, az HBO Max, a Comcast Peacock, a Paramount+ és az Apple által kínált Apple TV+ részéről.

A Netflix legközelebbi versenytársa, a Disney erős tartalmi portfóliójának és olcsóbb csomagajánlatának köszönhetően profitál a Disney+ növekvő népszerűségéből.

A Disney a nemzetközi piacokon is terjeszkedik. A Disney+-nak 2022. április 2-án 137,7 millió előfizetője volt, szemben a 2021. április 2-i 103,6 millióval.

Borítókép: A Netflix központja Los Angelesben 2021. április 19-én. Fotó: Bing Guan / Bloomberg / Getty Images)

Rovatok