Index Vakbarát Hírportál

Nagy a tét a Twitter számára

2022. július 19., kedd 21:21

A Twitter és Elon Musk ügyvédei először kedden csapnak össze a bíróságon abban az ügyben, hogy a milliárdos Tesla-vezérigazgatót kötelezni kell-e arra, hogy végigvigye a közösségi médiavállalat megvásárlásáról szóló 44 milliárd dolláros üzletét.

Kevesebb mint három hónappal a nagyszabású felvásárlási megállapodás megkötése után Elon Musk a megállapodás felbontását kezdeményezte. Azzal vádolta a Twittert, hogy megszegte a megállapodást, mivel félrevezető nyilatkozatokat tett a platformon lévő spamfiókok számáról, és állítólag adatokat tartott vissza. A Twitter a múlt héten beperelte Elon Muskot, azt állítva, hogy ő az, aki megsértette a megállapodást.

A keddi meghallgatáson az lesz a téma, hogy az ügy milyen hamar kerülhet bíróság elé. A Twitter a múlt héten, napokkal azután, hogy Elon Musk indítványozta az üzlet felbontását, a kereset benyújtásakor az eljárás gyorsítását is kérte, és négynapos tárgyalást kért szeptemberre.

Musk jogi csapata ellenzi az indítványt. Az Independent szerint nagy a tét a Twitter számára. A vállalat már Musk bevonulása előtt is küzdött felhasználói bázisának és hirdetési üzletágának növelésével, most pedig sok más technológiai céggel együtt a féktelen infláció és a recessziótól való félelem közepette visszafogja költségeit.

A Twitternek gyors megoldásra van szüksége a Muskkal folytatott csatában, hogy korlátozza a részvényeseket, alkalmazottakat és ügyfeleket érintő bizonytalanságot, valamint az üzleti tevékenységét érintő esetleges következményeket, amelyeket a költséges, elhúzódó pereskedés súlyosbíthat.

Bár a keddi meghallgatás nagyrészt eljárásjellegű, betekintést nyújthat abba, hogy az egyes felek hogyan közelítik meg a várhatóan zűrös peres eljárást. Az is kiderülhet, hogy az ügyet felügyelő bíró, Kathaleen St. Jude McCormick, a delaware-i bíróság kancellárja hogyan közelíti meg a vitát. Bár a meghallgatást eredetileg személyesen tartották volna, McCormick hétfőn levelet küldött a két félnek, amelyben figyelmeztette őket, hogy pozitív lett a Covid–19-tesztje, és a meghallgatást a Zoomra helyezi át.

Rovatok