Index Vakbarát Hírportál

Halálra vertek egy egyetemistát Kenyában, miután megpróbált megerőszakolni egy százéves nőt

2022. július 19., kedd 20:51

Egy 22 éves férfi meghalt, miután dühös falubeliek megtámadták, mert azzal gyanúsították, hogy molesztált egy százéves nőt.

Pius Mwireri elvérzett, miután súlyos sérüléseket szenvedett, mert a feldühödött tömeg megverte Karundori faluban, az Embu megyei Runyenjesben, Kenyában – közölte a rendőrség.

A gyanúsított, egy egyetemi hallgató állítólag berontott az asszony házába, és megpróbálta megerőszakolni, miközben az asszony aludt. A nő elkezdett kiabálni, és a lakosság tagjai a segítségére siettek.

Kezükbe vették az igazságszolgáltatást

A feldühödött helyiek válaszul megragadták a gyanúsítottat, és tömeges igazságszolgáltatásnak vetették alá . Az esetet két helyi lakos jelentette a rendőrségnek, akik a helyszínre rohantak.

Embu megyei rendőrparancsnoka, Emmanuel Okanda július 19-én, kedden felszólította az embereket, hogy ne vegyék a törvényt a saját kezükbe. A Daily Star szerint azt is elmondta, hogy az incidens ügyében nyomozás folyik, és hozzátette: az elhunyt holttestét a Kyeni kórház hullaházába szállították, és boncolásra vár.

Az idős nőt az eset után állítólag ugyanabba az intézménybe szállították kivizsgálásra.

A jelentések szerint jelenleg otthonában lábadozik.

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Ha ön jogellenes vagy kiskorúakra káros tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket, és használja a cikk végén található bejelentőfelületet!

Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a segélyhívót!

Rovatok