Index Vakbarát Hírportál

Eltemették Ivana Trumpot

2022. július 21., csütörtök 08:58

Ivana Trump földi maradványait New Yorkból Donald Trump exelnök New Jersey-i golfklubjába szállították, miután az egykori házaspár gyermekei a gyászmisén búcsúztak el édesanyjuktól, aki szerintük „az amerikai álom megtestesítőjeként” szolgált.

Donald Trump volt felesége 73 éves korában meghalt, miután már régóta járási nehézségekkel és csípőfájdalommal küzdött.

A gyászoló család átvonult a bedminsteri Trump Nemzeti Golfklub felé a temetés után egy zárt körű fogadásra.

„Megmutatta, hogy egy nő bármit megtehet”

Ivana Trump három gyermeke – az ifjabb Donald Trump, Eric Trump és Ivanka Trump – búcsúbeszédet mondott a ceremónián az Upper East Side-on lévő Szent Vincent Ferrer-templomban, 100 gyászoló előtt, köztük Donald Trump és felesége, Melania Trump, valamint 16 éves fiuk, Barron előtt.

„Amikor felnőttem, édesanyám nem azt mondta nekem, hogy egy nő bármit megtehet, amit csak akar, hanem megmutatta nekem” – mondta Ivanka, a volt elnök és Ivana Trump közös lánya. Hozzátette, édesanyja

úttörő volt a férfiak és a nők számára egyaránt. Anyám egyszer azt mondta nekem, hogy nincs olyan dolog, amit ne tudna megtenni magas sarkúban. Megtanított minket, hogyan kell lándzsával halat fogni, majd megfőzni, amit fogtunk. Anyukám kitágította az elménket.

Ifjabb Donald Trump kedves emlékekkel és viccekkel idézte fel édesanyját. Eric Trump elmondta, „volt esze és szépsége. Ő volt az amerikai álom megtestesítője. Ő volt a természet ereje, bármelyik férfit le tudta győzni a lejtőn, bármelyik nőt a kifutón.”

A szertartás után Ivana holttestét aranykoporsóban vitték ki az épületből, családja és a vendégek mellett. Ivana előtt kedvenc New York-i étterme, a Nello is tisztelgett, amely gyertyákat gyújtott és virágokat helyezett el kedvenc asztalánál, miközben nyugalomra helyezték.

(Borítókép: Ivana Trump temetése New Yorkban 2022. július 20-án. Fotó: Brendan Mcdermid / Reuters)

Rovatok