Index Vakbarát Hírportál

Balatonszemesi baleset: családja végignézte a 9 éves kisfiú halálát

2022. július 22., péntek 07:35

Megszólalt a nagymamája annak a 9 éves kisfiúnak, aki szerdán halt meg egy súlyos balesetben Balatonszemes közelében, az M7-es autópályán.

Mint megírtuk, a Renault kisbusz – amelyben a kisgyermek is utazott – egy három autóból álló családi konvojban haladt az M7-es autópályán, amikor a gépkocsi vezetője észlelte, hogy probléma van a járművel. Ezután megállt a legközelebbi töltőállomáson, majd felhívta a gépjármű bérbeadóját, aki rájuk bízta a döntést, hogy folytatják-e az utat. 

A sofőr úgy döntött, hogy továbbmennek, nem sokkal később azonban a hátsó ülésen ülő 9 éves kisfiú, Bence át akart ülni egy másik helyre. Amikor átmászott az ülésre, a gépjármű defektet kapott, a kisbusz pedig letért az útról, szalagkorlátnak ütközött, majd árokba borult. A kiskorú kirepült a szélvédőn és belehalt a sérüléseibe.

A tragédia körülményeiről most a gyermek nagyanyja nyilatkozott a Borsnak, aki azt mondta: a család egy horvátországi nyaralásból tartott hazafelé Halásztelekre, amikor a baleset történt, és a kisbuszban két szülő mellett ott ült a 9 éves kisfiú 5 éves húga is. 

Sosem fogom a borzalmas balesetet elfelejteni. Arra ugyan nem emlékszem, hogy az unokám hogyan repült ki a kisbuszból, de arra igen, hogy a jármű többször megpördült, és Bencét végül alatta fekve láttuk meg

– mondta a nagymama.

Beszámolt arról is, hogy a segítség hamar megérkezett a helyszínre, de ennek ellenére sem tudták megmenteni a kisfiú életét. Eközben a húgát beültették egy másik autóba, hogy ne lássa, mi történik, de ezzel együtt is „jó darabig fel sem tudja majd fogni, hogy Bence meghalt” – fogalmazott a nagyszülő.

(Borítókép: police.hu)

Rovatok