Index Vakbarát Hírportál

Halálhírét keltették Joe Bidennek, miután bejelentette, hogy rákos, de mint kiderült, csak koronavírus

2022. július 22., péntek 16:20

Joe Biden amerikai elnök jól van, és továbbra is csak enyhe tünetei vannak, miután csütörtökön pozitív lett a koronavírustesztje, és azonnal önkéntes karanténba vonult – jelentette be a Fehér Ház orvosa pénteken.

Joe Biden amerikai elnök pozitív koronavírustesztet produkált, de otthoni karanténjából elmondta, nagyon enyhék a tünetei. 

Az amerikai elnök nemrég egy kampányrendezvényen azt mondta magáról, hogy rákos. A Fehér Ház azonban később azt állította, hogy az elnök nem fogalmazott helyesen. Az elnök szóvivője szerint Biden csak arra utalt, hogy régebben nem melanoma típusú bőrdaganata volt.

Vannak, akik a halálát latolgatják

Ashish Jha, Joe Biden orvosa a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában elmondta, hogy pénteken ismét ellenőrzi a 79 éves Joe Biden állapotát, és a Fehér Ház, valamint az elnök hivatalos orvosa továbbra is folyamatosan tájékoztatni fogja arról a közvéleményt is.

Joe Biden mindaddig karanténban marad, amíg újra negatív nem lesz a tesztje, de továbbra is teljes mértékben ellátja elnöki teendőit. A Fehér Ház vezetője addig is Paxlovid gyógyszert kezdett szedni, amely enyhíti a betegség tüneteit.

A New York Times csütörtökön letagadta, hogy az elnök haláláról írt volna a címlapján, ahol állítólag ezzel a címmel publikált egy véleménycikket:

Joe Biden halála tragédia lenne, de segíthet a demokratáknak megnyerni a félidős választásokat.

Egy „KnowNothingTV” nevű Twitter-felhasználó tette közzé a hamisított véleménycikket csütörtökön, nem sokkal azután, hogy kiderült: Biden elnök koronavírustesztje pozitív lett.

A Times PR-osztálya kénytelen volt rövid közleményt közzétenni a Twitteren, miután a kép vírusként terjedt, és több mint 5800 lájkot és közel 180 megosztást generált.

„Ez a képernyőkép egy hamis kép. A New York Times nem írta vagy tette közzé ezt a történetet” – írta a Times kommunikációs csapata a Twitteren.

(Borítókép: Brendan Smialowski / AFP)

Rovatok