Index Vakbarát Hírportál

Ittas kapitány vezette a hajót, amelyik elsüllyedt a horvát turistaparadicsomban

2022. július 24., vasárnap 15:55

Vasárnap hajnalban elsüllyedt egy kirándulóhajó Split kikötőjében, miután az ittas kapitány kikötés közben nekivezette a járművet a partnak.

Senki sem sérült meg abban a balesetben, amely még vasárnap hajnalban történt a horvátországi Splitben. A hajó akkor süllyedt el, amikor az ittas állapotban lévő kapitány nekivezette a járművet a partnak. Sokan attól tartanak, hogy az elsüllyedt hajó szennyezést okozhat a kikötőben – adta hírül az MTI.

A tűzoltóság elkerítette a helyszínt, hogy megakadályozza az üzemanyag kiszivárgását a hajóból a tengerbe. A kirendelt hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy az elsüllyedt hajótestet mielőbb felszínre hozzák. 

A Slobodna Dalmacija című horvát lap tájékoztatása szerint a baleset egy hajóknak fenntartott, forgalmas üzemanyagtöltő állomás közvetlen közelében történt.

A 21 méter hosszú, Morska vila nevű kirándulóhajó Ciovo szigetről tartott Splitbe, ötvenen utaztak rajta. A rendőrség őrizetbe vette a hajó 44 éves kapitányát, akinek vérében alkoholt mutattak ki.

Rovatok