Index Vakbarát Hírportál

Vihar miatt szükségállapotot kellett hirdetni az egyik orosz üdülővárosban

2022. július 24., vasárnap 17:45

Szükségállapotot hirdetett ki vasárnap az oroszországi Szocsiban a város polgármestere, ahol hatalmas károkat okozott a három napon át tomboló vihar.

Alekszej Kopajgorodszkij, a tengerparti üdülőváros polgármestere Telegram-bejegyzésében közölte, hogy a szükségállapot elrendelésével képesek lesznek növelni a viharkárok helyreállításán dolgozó erők állományát, így még hatékonyabban tudnak segítséget nyújtani a károsultak számára.

Kopajgorodszkij kritikusnak nevezte a helyzetet, és elmondta, hogy az ítéletidő főleg a városközpontban okozott jelentős károkat.

A polgármester jelezte, hogy a sürgősségi és helyreállítási munkálatok már zajlanak, az utak és a strandok megtisztításán, a katasztrófa következményeinek elhárításán több mint négyszáz ember dolgozik.

Az elektromos művek szakemberei az áramellátás helyreállítását végzik. A heves esőzések hétvégén nagy károkat okoztak Szocsiban, volt olyan óra, amikor 76 milliméter csapadék hullott.

A víz utakat, közterületeket és pincéket öntött el. Az óriási viharban egy nő meghalt, több mint ötven gépkocsi megrongálódott.

A viharjelzés jelenleg is érvényben van a több mint 350 ezres lakosságú településen. Az időjárás-előrejelzés szerint további zápor, jégeső és áradás várható, a tengeren pedig ismét tornádók alakulhatnak ki.

Rovatok