Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk váltig állítja, hogy semmi nem történt közte és barátja felesége között

2022. július 25., hétfő 12:40

A világ egyik leggazdagabb embere nagyon kellemetlen helyzetbe került, miután a Wall Street Journal azt írta róla a hétvégén, hogy barátja feleségével jött össze. Emiatt a Google társalapítója megszakított vele minden kapcsolatot.

Amint azt az Index is megírta, amikor Sergey Brin megtudta, hogy a felesége rövid ideig viszonyt ápolt Muskkal, januárban „kibékíthetetlen ellentétekre” hivatkozva beadta a válókeresetet – számolt be a WSJ. Musk és Shanahan kapcsolata állítólag egy Miamiban tartott rendezvény idején kezdődött decemberben – miután szeptemberben Musk és akkori párja, Grimes, azaz Claire Boucher három együtt töltött év után a szakítás mellett döntött.

Értesülések szerint éppen emiatt a Tesla-vezér az év elején egy partin kért bocsánatot régi barátjától. Brin tudomásul vette Musk bűnbánó nyilatkozatát, de továbbra sem beszél vele rendszeresen, tették hozzá a források.

Musk, aki egyben a SpaceX űrvállalat tulajdonosa is, most váltig állítja, hogy baromság a flörtjükről szóló hír. Ezt pedig még Twitter-oldalán is megerősítette, azt állítván, tegnap legjobb barátjával, Brinnel bulizott együtt. A feleségről pedig megjegyezte, Nicole-t az elmúlt három évben kétszer látta, akkor is társaságban volt, ez pedig nem túl romantikus. 

De ki az a nő, aki miatt Elon Musk elvesztette a fejét?

A New York Post összeszedte, amit tudni lehet a Google-milliárdos Sergey Brin volt feleségéről, Nicole Shanahanről, aki alapból egy kaliforniai ügyvéd, illetve egy menő vállalkozó a Szilícium-völgyben. Mielőtt a szerelmi háromszög alapján felkapta a sajtó a nevét, arról volt híres, hogy összerakta a ClearAccessIP nevű techcéget, amely nagyon rafináltan, szabadalmak és találmányok rendszerezésére alkalmazza a mesterséges intelligenciát. A befutott vállalkozást végül 2020-ban eladta.

Ugyancsak alapítója és elnöke egy filantróp alapítványnak, név szerint a Bia-Echo alapítványnak, amely többek között az amerikai igazságügyi reformért, a fenntartható jövőért és a női termékenységi problémák megoldásáért küzd. Ez utóbbi gonddal Shanahan is szembesült, mert nagyon hosszú ideig nem esett teherbe. Végül 2018-ban született meg kislánya, akinek apja Sergey Brin. A pár 2015-ben jött össze, három évvel később egy szűk körű, csendes szertartás keretében házasodtak össze. Most egymilliárd dolláros lelépési pénzt vár Brintől, aki kicsit sokallja az összeget. Előtte egy pénzügyi befektető volt a férje.

Nicole Oaklandben nőtt fel, és már 12 éves kora óta dolgozott, végig egyedül küzdötte fel magát a sikerekig. A kínai anyától született nőnek nehéz gyermekkora volt, mivel apja komoly mentális problémákkal küzdött. Mint egy interjúban mesélte:

Gyerekkorom két, többségében munkanélküli szülő mellett telt. El lehet képzelni, hogy nemcsak pénz nem volt, de a szülői figyelem is ritka dolog volt nálunk, ahol apám mentális problémái miatt időnként rendesen elszabadult a káosz.

Ügyvédi diplomáját a Santa Clara Egyetemen szerezte, és az évek alatt komoly nevet szerzett magának a Szilícium-völgyben. De olyan hírnévre, amiből most jutott neki, biztosan nem vágyo tt .

(Borítókép: Elon Musk 2020. szeptember 3-án. Fotó: Maja Hitij/Getty Images)

Rovatok