Index Vakbarát Hírportál

A cseh rendőrség egy elkobzott Ferrarival bővítette a flottáját

2022. július 26., kedd 06:03

A cseh hatóságok lefoglaltak egy Ferrarit bűnözőktől. Most pedig ahelyett, hogy egy új Škodával bővítették volna a flottájukat, inkább az elkobzott autót alakították át rendőrségi használatra.

Csehországban a rendőrség bemutatta autóflottájának legújabb tagját: egy Ferrarit, amely akár óránként 326 kilométeres sebességre is képes.

A rendőrség elmondta: az autót bűnözőktől foglalták le.

Hozzátették, hogy a jármű rendőrségi használatra történő átalakítása 12 ezer euróba (4,8 millió forint) került, ami nagyjából megegyezik egy új ferdehátú Škoda vásárlásával – írja a BBC.

A Ferrari 458 Italiát többek között illegális közúti versenyek felderítésére és lopott autók üldözésére fogják használni. A jármű 3,4 másodperc alatt képes a 0-ról óránként 100 kilométeres sebességre gyorsulni.

A fluoreszkáló sárga és kék csíkokkal ellátott járművet a különleges megfigyelési osztály fogja használni, és speciálisan kiképzett rendőrök vezetik majd.

A cseh rendőrségnek több száz elkobzott járműve van, amelyek bűnözőktől származnak, és amelyeket súlyos bűncselekmények elleni küzdelemre használnak országszerte – közölte a rendőrség.

Rovatok