Index Vakbarát Hírportál

Több mint száz hektáron ég az erdő Erdélyben

2022. július 27., szerda 16:05

Három napja küzdenek a lángokkal a romániai Bihar megyében található Aló-völgyben. Július 25-e óta több mint 110 hektárnyi erdős terület vált a lángok martalékává.

Korábban, július 25-én mintegy negyven hektáron már sikerült megfékezniük a tűzoltóknak a tüzet az Erdélyi-szigethegységben található Aló-völgyben, azonban kedden ismét lángra kapott a hegyoldal – számolt be az Új Magyar Szó

Mint írták, a Bihar megyében található völgyben szerda reggel a katasztrófavédelem munkatársai további segítséget kértek, mert a tűz egy közeli települést is veszélyeztetett. A segélykérésre a Bihar megyei Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség hivatásos tűzoltókat irányított a helyszínre. A lángokat a belényesi és a vaskohsziklási egységek oltották Gurány közelében. 

A lánglovagoknak sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz átterjedjen a környéken található hétvégi házakra, és remélik, mindenhol sikerrel járnak az oltással. Alina Butaci román katasztrófavédelmi szóvivő szerint eddig több mint 110 hektárnyi erdős terület vált a lángok martalékává. 

A katasztrófáról a közösségi médiában gyors ütemben terjednek látványosabbnál látványosabb képek és videófelvételek.

Az Index korábban arról számolt be, hogy több napja ég Csehország nemzeti parkja, a Cseh Svájc Nemzeti Park. A lángok ellen 46 tűzoltóegység vette fel a harcot.

Rovatok