Index Vakbarát Hírportál

Részegen rugdosta a repülőgép ablakát, kényszerleszállás lett a vége

2022. július 27., szerda 19:12

A Virgin Atlantic Londonból Los Angelesbe tartó járata kényszerleszállást hajtott végre, hogy eltávolítson egy engedetlen utast.

Szemtanúk szerint a férfi veszekedés közben annyira elvesztette az önuralmát, hogy megpróbálta „kirúgni a repülőgép ablakait”, mielőtt néhány amerikai tengerészgyalogos, aki szintén a járaton volt, megbilincselte.

A VS141-es járat kedden menetrend szerint indult a Heathrow repülőtérről, de a 787 Dreamliner repülőgépet eltérítették, hogy az Utah állambeli Salt Lake Cityben szálljon le – mintegy kétórás repüléssel távolabb az eredeti célállomástól. A rendőrök ott várták a gép érkezését, hogy a rendbontó utast őrizetbe vegyék. Az elterelés az Independent szerint közel négyórás késéshez vezetett.

Erővel tartották vissza a részeg rugdalózót

Az utast erővel kellett visszatartania a többi utasnak és a személyzet tagjainak, miközben a gép még a levegőben volt – közölte Salt Lake City rendőrsége. A tisztviselők nem hozták nyilvánosságra a rendbontás részleteit, de a beszámolók szerint az utas egy brit férfi volt, aki a járat alatt ittas volt, és élettársával és gyermekével utazott.

Az utasok már a felszállás előtt kellemetlenségeknek néztek elébe a személyzethiány miatt. Két órát vártak arra, hogy leadják a csomagjaikat a repülőtéri becsekkolásnál, és további néhány órát vártak arra, hogy átjussanak a biztonsági ellenőrzésen.

A légitársaság elnézést kért az utasoktól a járat rendhagyó, 11 órás késése miatt.

Rovatok