Index Vakbarát Hírportál

Ismét egymillió ember került karanténba Vuhanban

2022. július 28., csütörtök 12:22

A kínai Vuhan városának − ahol a koronavírust először észlelték − egyik külvárosában közel egymillió embert köteleztek karanténra. Csianghszia kerület lakóit arra utasították, hogy három napig maradjanak otthonukban vagy a társasházukon belül, miután négy tünetmentes koronavírusos fertőzést diagnosztizáltak.

Kína a „zéró Covid” stratégiát követi, ami azt jelenti, hogy tömegesen tesztelnek, és akár egy pozitív teszt után is szigorú zárlatokat vezetnek be − írta meg a BBC.

A stratégia azonban egyre nagyobb ellenállásba ütközik, mivel az emberek és a vállalkozások számára a korlátozások komoly kihívást jelentenek. 

A 12 milliós Vuhanban két nappal ezelőtt két tünetmentes esetet fedeztek fel rutintesztelések közben. Két további esetet találtak a kontaktkövetéskor, nem sokkal a zárlat elrendelése után.

Vuhan 2020 elején vált világszerte ismertté, mint az első hely, ahol a tudósok kimutatták az új koronavírust. Ez volt az első város, amelyet szigorú korlátozó intézkedések alá vontak.

Akkoriban a világot sokkolta a szigorú lezárás, de hamarosan számos város és ország is kénytelen volt hasonló intézkedéseket bevezetni.

(Borítókép:  Stringer / Getty Images Hungary)

Rovatok