Index Vakbarát Hírportál

Johnny Depp eladta a festményeit, másfél milliárd forintnyi bevételre tett szert

2022. július 29., péntek 07:40

Néhány óra alatt gazdára lelt debütáló műgyűjteménye.

Johnny Depp 780 darab műalkotását adta el a brit Castle Fine Art galériáján keresztül néhány órával azután, hogy Instagramon azt hírül adta.

A Friends And Heroes (Barátok és hősök) című kollekciója olyan embereket ábrázol, akik inspirálták őt, köztük a Rolling Stone Keith Richardsot és Elizabeth Taylor hollywoodi színésznőt.

Mindig is arra használtam a művészetet, hogy kifejezzem az érzéseimet

– mondta az 59 éves színész.

A színész elmondta, hogy a művészetét, amely Al Pacino színészt és Bob Dylan countrylegendát is ábrázolja, arra használja, hogy reflektáljon azokra, akik a legfontosabbak számára, mint a családja, a barátai és az emberek, akiket csodál – írja a BBC.

Mind a 780 darab festmény órákon belül elkelt csütörtökön. A bekeretezett egyedi képeket 3950 fontért (2 millió forint), a négy képből álló teljes portfóliót pedig 14 950 fontért (7,2 millió forint) vették meg.

Depp Instagram-posztja, amelynek a címe csak annyi volt, hogy „NOW AT #CASTLEFINEART”, rohamos forgalmat indított el a galéria weboldalán, ami miatt az össze is omlott. Az eladásra azután kerül sor, hogy a múlt hónapban lezárult Depp nagy visszhangot kiváltó amerikai bírósági pere volt felesége, Amber Heard ellen.

Januárban megírtuk, hogy a színész NFT, azaz non-fungible token (magyarul nem behelyettesíthető érmék) formájában bocsátja áruba festményeit. Deppnek az elmúlt években bőven akadt ideje kreatív energiáit a festészetbe fordítani, ugyanis botrányoktól hangos válása miatt filmes körökben egy időre parkolópályára került.

Rovatok