Index Vakbarát Hírportál

A Székelyföld felirat miatt kell leállítani a Csíki Csipsz gyártását

2022. július 30., szombat 07:05

Jogerőssé vált: le kell állítani a Csíki Csipsz forgalmazását. A Csíki Sör Manufaktúra még június 9-én felfüggesztette a termék gyártását.

Mint arról korábban írtunk, a Csíki Sör Manufaktúra a Facebook-oldalán tudatta a hírt, miszerint a román hatóság június 9-én leállíttatta a Csíki Csipsz termékek gyártását és forgalmazását, mert 33 termék csomagolásán a gyártás helyszíneként a Székelyföld megnevezés szerepel.

A bírósági pert a magyar nyelv- és szimbólumhasználat miatt Dan Tanasa román szélsőjobboldali aktivista indította, aki később azt is elérte, hogy az igazságszolgáltatás kötelezze a Csíki Sört is palackozó csíkszentsimoni gyárat, hogy a származási helyként Székelyföld helyett Romániát tüntesse fel a csipszek csomagolásán. Ez a döntés vált jogerőssé a Hargita Megyei Törvényszéken.

Az aktivista július 28-án a közösségimédiában reagált a történtekre. 

Megint igazunk volt! Ismét alkalmaztuk a törvényt, és megmutattuk, hogy ebben az esetben is csak a magyar sovinizmus és revizionizmus hangoztatásáról van szó. Mind a magáncég vezetősége, mind az RMDSZ számos „vezetője” és román nevű kegyencei gyűlöletet szítottak ellenem azért az egyszerű tényért, hogy a törvények tiszteletben tartását követeltem

– idézi az aktivista posztját asz Új Magyar Szó.

Rovatok