Index Vakbarát Hírportál

Merényletet kíséreltek meg a guatemalai elnök ellen

2022. július 31., vasárnap 09:17

Rátámadtak Guatemalában ismeretlen fegyveresek arra az autókonvojra, amelyről azt hitték, hogy Alejandro Giammattei elnököt szállítja, a biztonsági erők tüzet nyitottak, az egyik támadó megsebesült – közölték helyi idő szerint szombaton kormányzati források.

Ismeretlen fegyveresek csapata tüzet nyitott egy autó utasaira, amikor az az Alejandro Giammattei elnök kíséretének tartózkodási helyéhez közeledett szombaton, bár az elnök máshol tartózkodott, és nem sérült meg – közölte a guatemalai hadsereg szóvivője.

A katonai tisztviselők megállították a járművet, amikor az az elnöki küldöttséget őrző ellenőrzőponthoz közeledett, miközben Giammattei a fővárostól, Guatemalavárostól 300 kilométerre keletre fekvő Huehuetenango térségében tett látogatást – írja a Reuters.

Az elnöki szóvivő tudatta, hogy Alejandro Giammattei és csapata az ország északnyugati részén lévő Huehuetenangóba tartott, ám a támadás időpontjában az államfő helikopteren utazott.

Katonai források szerint a támadók között egy mexikói állampolgár is van, akit azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban áll a Jalisco Nueva nevű mexikói kábítószerbandával.

Rovatok