Index Vakbarát Hírportál

Megöltek egy nigériai utcai árust Olaszországban

2022. július 31., vasárnap 07:33

A nigériai utcai kereskedőt Civitanova Marche városközpontjában egy férfi támadta meg pénteken, a gyilkosságot videóra vették.

Felháborodást váltott ki egy bevándorló halála, akit fényes nappal támadtak meg Olaszországban.

A felvételen, amelyet a BBC szerint a bámészkodók a támadásról készítettek, anélkül, hogy megpróbáltak volna közbelépni, látható, amint az áldozatot egy olasz helyi férfi a földre szorítja. A 32 éves olasz férfit gyilkosság és rablás gyanújával letartóztatták.

Közönyösen vették videóra a gyilkosságot

A támadásról készült videó – amely széles körben elterjedt az olasz hírportálokon és a közösségi médiában – sokkolta a közösséget, sokan a szemtanúk „közönyét” emelték ki. 

Az incidens körülményei tisztázatlanok, de az ismert, hogy az áldozat nős, kétgyermekes családapa volt. Felesége nem tudta visszatartani a könnyeit, amikor a médiának elmondta, hogyan mutatták meg neki férje földön fekvő holttestét.

Szombaton a helyi nigériai közösségből több százan vonultak utcára a Marche régióban található Civitanova Marche városában, hogy igazságot követeljenek.

A támadást olasz politikusok is elítélték. Enrico Letta, a baloldali Demokrata Párt vezetője és Matteo Salvini jobboldali vezető felháborodásának adott hangot a haláleset miatt.

Rovatok