Index Vakbarát Hírportál

Újabb furcsa felvétel készült Vlagyimir Putyinról

2022. augusztus 1., hétfő 17:28

Vlagyimir Putyin egészségi állapota már régóta vitatott téma a médiában. Az orosz elnökről számos pletyka kering azzal kapcsolatban, milyen betegségekben szenved, de idáig megdönthetetlen bizonyíték egyikre sem született. Politikustársai pedig egyenesen tagadják, hogy az orosz vezető bármilyen egészségügyi problémával küzdene.

Számos feltételezés látott már napvilágot az orosz elnök, Vlagyimir Putyin egészségi állapotáról. Volt, aki úgy gondolta, a vezető súlyos rákbeteg, egyesek pedig azt állították, külön testőrség gyűjti össze az ürülékét, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Most pedig egy a haditengerészeti napon készült felvétel alapján gondolják, hogy az Ukrajna ellen háborút indító elnök beteg.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke részt vett az orosz haditengerészeti ünnepségeken Szentpétervárott. Az egyik rendezvényen készült felvételen az látható, hogy az elnök egyik kezével elzavarja a körülötte lévő bogarakat, míg a másik keze tétlenül lóg mellette.

Putyin jobb keze nem hajlandó engedelmeskedni? A bal kezével kellett elkergetnie egy szúnyogot a jobb füléről

– idéz egy olvasót a Polsat News.

Régóta vitatott az egészsége

Nem meglepő, hogy Vlagyimir Putyin minden mozdulatát árgus szemekkel követi a sajtó, ugyanis sokszor fordult elő, hogy furcsa vagy félreérthető mozdulatokat tett a kamerák előtt. Áprilisban tizenkét percen keresztül kapaszkodott az egyik kezével egy tárgyalóasztalba, mintha nem tudná megtartani a stabilitását. Van, aki úgy véli, Putyin így leplezte, hogy remeg a keze. 

Legutóbb pedig arról szóltak a hírek, hogy az ukrán titkosszolgálat nem zárja ki, hogy nem az orosz elnök utazott Teheránba, hanem csak egy ügyetlen dublőr. Az ukrán hírszerzés vezetője, Kirill Budanov a Putyinról készült videóról úgy véli, hogy azon valójában nem Putyin szerepel. A felvételen látszik, amint az orosz kormányfő sántítva megy le a repülőgép lépcsőjén, majd az utolsó lépcsőfokról leugrik, és továbbsántikál.

Vannak, akik szerint egészséges

Akadnak azonban olyanok is, akik hevesen tagadják, hogy rosszra fordult volna Vlagyimir Putyin egészségi állapota. Egyikük Dimitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő, aki többször is igyekezett cáfolni a találgatásokat. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint aki szemügyre veszi Putyint, nem gondolhatja, hogy bármi gond lenne az egészségével.

Állításaikat azonban semmi sem bizonyítja, mint ahogy a sokasodó gyanús jelek ellenére abban sem lehetünk biztosak, hogy Vlagyimir Putyin valóban beteg.

(Borítókép: Vlagyimir Putyin. Fotó: Pavel Byrkin / Sputnik / AFP) 

Rovatok