Index Vakbarát Hírportál

Felrobbant egy tartálykocsi, többen meghaltak Líbiában

2022. augusztus 1., hétfő 18:14

Legalább hatan meghaltak, és több mint ötvenen megsebesültek hétfőn, miután felrobbant egy tartálykocsi Líbiában – közölték hivatalos líbiai források.

Az üzemanyagot szállító tartálykocsi épp egy kisvárosi töltőállomás feltöltésre tartott az ország délnyugati részében, amikor közlekedési balesetet szenvedett. A baleset miatt vissza akart fordulni a telephelyére, ám akkor több tucat üzemanyagra várakozó helyi autós vette körül – benzinváráslás céljából. Lökdösődés alakult ki, majd nem sokkal később a tartály – egyelőre tisztázatlan okból – kigyulladt és felrobbant. A tűz gyorsan átterjedt a közelben parkoló több autóra is – írja az MTI.

A balesetben legalább hatan meghaltak – közölte az AFP-vel a helyszíntől mintegy száz kilométerre lévő város kórháza, ahová a sérülteket szállították. A több mint ötven sérültet a szebhai kórházban ápolják az intézmény igazgatója szerint, aki nem ismertette a halottak számát. A Tripoliban tevékenykedő nemzeti egységkormány válságstábot állított fel az eset kivizsgálására.

A több mint tíz éve polgárháború által sújtott észak-afrikai ország 2014-ben két részre szakadt, déli részén pedig azóta komoly üzemanyaghiány tapasztalható. A helyi lakosok csak többórás várakozások árán juthatnak üzemanyaghoz, sokszor azonban még úgy se.

Rovatok