Index Vakbarát Hírportál

Korlátozta az induló utasok számát az amszterdami Schiphol

2022. augusztus 2., kedd 15:09

Az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtér szeptemberben és októberben tovább korlátozza utasai számát, a következő hónapban legfeljebb napi 67 500 indulhat el, októberben pedig 69 500 főre korlátozza az induló utasok számát.

Korábban már írtunk róla, hogy az Air France–KLM holland részlege járattörlésekkel próbálta csökkenteni a Schiphol repülőtér forgalmát Amszterdamban. A repülőtér folytatja az utasok számának korlátozását, hiszen elmondásuk szerint az intézkedések különösen az őszi időszakra eső ünnepek idején fontosak.

Ha az összes menetrend szerinti járaton minden helyet eladnának, a repülőtérnek 3500-zal több utasa lenne, mint amennyit naponta kezelni tud.

Nyugat-Európa repülőtereihez hasonlóan a Schipholt is hetek óta sújtja a személyzet- és a munkaerőhiány, ami arra késztette, hogy korlátozásokat vezessen be július 16-án. Múlt hónapban megállapodást kötöttek a szakszervezetekkel a bérek emeléséről, további kétszáz fővel bővítették a biztonsági személyzetüket, októberben pedig még nyolcvan embert vennének fel – írja a Bloomberg.

Rovatok