Index Vakbarát Hírportál

Rémisztő medvetámadás, négy percig marcangolta áldozatát a vad

2022. augusztus 2., kedd 13:17

Vasárnap medve támadt egy férfira Szlovákiában, Demény (Domaniža) község területén, a Vágbesztercei járásban. Az áldozatot jelenleg kórházban ápolják, írta meg az Új Szó.

A támadásról szóló információkat a TASR-nek a község polgármestere, Frantisek Matusík erősítette meg. Elmondta: a hatalmas termetű állat egy erdészeti munkásra támadt rá, aki kollégáival együtt az erdőállományt térképezte fel. Ez egy olyan terület, ahová a turisták rendszeresen járnak kerékpározni és túrázni, tette hozzá a polgármester.

A munkások különváltak, a medve egy ritkább növényzetű részen, megközelítőleg 20 méterre tartózkodott a férfitól, akinek háttal állt. Az illető először megpróbált eltávolodni az állattól, amely azonban megfordult és rátámadt – fűzte hozzá Matusík.

A medve a négy percig tartó támadás közben többször megharapta és megkarmolta a férfit, aki a combján, a karján és a hasán is megsérült, jelentette a községvezető. Halálfélelmében a férfi sikoltozni kezdett, amire azonnal felfigyeltek a kollégái. Ahogy a földön feküdt, a medve visszatért, de nem támadt újra. A sérültet a mentők kórházba szállították.

A polgármester elmondta, hogy a falu lakosai tartanak a medvéktől, amelyek nem járnak be a településre, de az erdő szélén rendszeresen beléjük lehet botlani. A medvék Magyarországon is egyre többször merészkednek közel az emberlakta településekhez, július végén a Pest megyei Kisnémedi közelében tűnt fel két példány, a kóborló állatokra a település hivatalos közösségi oldalán hívták fel a lakosság figyelmét.

Rovatok