Index Vakbarát Hírportál

Migránsok támadtak egymásra, egy pakisztáni férfit agyonvertek

2022. augusztus 2., kedd 18:45

Migránsbandák támadtak az utóbbi napokban más menedékkérőkre Görögországban, megölve egy pakisztáni férfit.

A tájékoztatás szerint egy 23 éves pakisztáni férfit agyonvertek, egy Libanonból származó várandós nő pedig elveszítette a magzatát a támadások miatt. Az áldozatok Közép-Európa felé tartottak. A feltételezett elkövetőket elfogták – közölte kedden a görög rendőrség az MTI szerint. 

Az ANA görög hírügynökség úgy tudja, hogy a szíriai, pakisztáni és afgán migránsokból összeverődött bandák más menedékkérőkre vadásznak az Észak-Macedóniába vezető vasútvonal mentén, fenyegetik és kifosztják az embereket. A bűnözők soraiban gyakran embercsempészek is vannak, akik az utolsó garasuktól is megfosztják áldozataikat.

Számos menedékkérő a határátkelési nehézségek ellenére igyekszik Észak-Macedónián keresztül elérni Közép-Európa országait. Sokan embercsempészekre szorulnak, hogy át tudjanak jutni a kerítésekkel és egyéb akadályokkal biztosított határokon.

Ez a támadás egyébként nem az első eset Európában: július elején például lőfegyverrel támadt egymásra a magyar határ közelében két bevándorlócsoport.

Nemrég írtunk arról, hogy Szijjártó Péter szerint az egyik legnagyobb kihívás, amellyel Európa szembesül, az egyre súlyosabbá váló illegális migráció. Emellett az embercsempészek száma is egyre nő, idén már kilencszáz csempészt kellett letartóztatnia a magyar rendőrségnek. Erről itt olvashat bővebben.

Rovatok