Index Vakbarát Hírportál

Elnézést kértek a magyaroktól, akiknek Orbán Viktor beszéde miatt törölték a foglalását

2022. augusztus 3., szerda 14:03

A booking.com online szállásfoglaló oldal elnézést kért attól a magyar ügyféltől, akinek a kifizetett foglalását a magyar miniszterelnök beszédére hivatkozva mondta vissza egy szállásadó.

A német házigazdánál egy magyar társaság foglalt szállást augusztusra, egy sziklamászó túra idejére. A szállásadó azonban július 28-án az érvényes és kifizetett foglalás ellenére azt kérte, hogy ne menjenek oda.

Kedves uram vagy hölgyem, a magyar miniszterelnök legutóbbi kijelentései után nem kívánok magyarországi vendégeket fogadni. Éppen ezért kérem, hogy törölje a foglalását

– írta eredetileg a szállásadó a magyaroknak.

Az ügyfelek ezután a Bookinghoz fordultak. Közölték, hogy különösen nehéz helyzetben vannak amiatt, hogy két kutyával utaznának, ezért nemcsak hogy nehezen találnának új szállást, de a legolcsóbb helyen is ezer euró feletti áron tudnának foglalni.

A Booking erre azt a választ adta, hogy egyrészt elnézést kérnek a kellemetlenségért, másrészt felvették a kapcsolatot a szállásadóval, aki meggondolta magát, és mégis elszállásolja őket. Ugyanerről egyébként a magyarok már korábban értesültek a szállásadótól, de meg akarták várni a cég hivatalos válaszát – írja a 444.hu.

Rovatok