Index Vakbarát Hírportál

Az egész hegyoldal lángolni kezdett, pedig csak egy pókot akartak felgyújtani

2022. augusztus 3., szerda 11:26

Az amerikai Utah államban augusztus 1-jén letartóztattak egy 26 éves férfit, miután felgyújtott egy egész hegyoldalt.

A fiatal férfi egy pókot próbált elpusztítani az öngyújtójával, ám a kísérlet következtében felgyújtotta az egész hegyoldalt – írja a helyi sajtó. A tűzoltók helyi idő szerint délután ötkor kapták a riasztást, hogy Springfield várostól északra tűz ütött ki egy túraútvonal közelében, egy hegyoldalon. 

A tűzoltók a kiérkezés után találkoztak a 26 éves férfival, aki azonnal közölte, hogy ő okozta a tüzet. A férfit lekísérték a hegyről, majd átadták a rendőrségnek. Cory Allan Martin elmondta, hogy egy pókot próbált felgyújtani az öngyújtójával – közölte a rendőrség. Akkor azonban lángra kapott a közeli bozótos, a tűz pedig nagyon gyors terjedésbe kezdett, köszönhetően az államot sújtó aszálynak és szárazságnak.  

Arról nincsenek információk, hogy a férfi miért akarta felgyújtani a pókot, és „erre talán neki sincsen magyarázata” – közölte a helyi rendőrség. A férfinál ugyan találtak egy üvegnyi marihuánát, de a rendőrség szerint nem valószínű, hogy kábítószer hatása alatt állt volna. 

A tűz terjedését a következő napra sikerült majdnem teljesen megállítani, eloltani azonban még nem sikerült. A lángok pusztította terület körülbelül 25 hektár. 

Rovatok