Index Vakbarát Hírportál

Medvegyev: Vissza kellene állítani Oroszország régi határait

2022. augusztus 4., csütörtök 10:56

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök közösségi oldalán hétfő este megjelent egy poszt, amelyben azt állította, hogy a Szovjetunióból kivált Grúzia és Kazahsztán „mesterségesen” létrehozott államok, és hogy vissza kellene állítani az ország régi határait. Állítólag hekkertámadásról van szó.

Dimitrij Medvegyev, Oroszország korábbi elnöke közösségimédia-oldalán azt írta, hogy „vissza kellene állítani szülőföldünk régi határait”, és hosszasan ecsetelte, hogy melyek azok az országok, amelyeket vissza kellene csatolni.

A bejegyzésben továbbá az állt, hogy „Oroszország felszabadította Kijevet a nacionalistáktól”, és „most már itt van az ideje, hogy Oroszország ismét egységes legyen”. Kitért Grúziára is, hogy annak területeit ismét egyesíteni kellene Oroszországéval, hiszen 1801 előtt az ország nem is létezett. Kazahsztánt pedig mesterséges országnak nevezte, amelynek a lakossága nagyrészt orosz.

Elmondta, hogy szerinte már csak idő kérdése, hogy „ismét egyesüljenek azok a népek, amelyek a Szovjetuniót alkották”, és hogy „Oroszország hadjárata, hogy visszaállítsa régi határait, sosem fog véget érni”.

A poszt azonban csak 10 percig volt látható, utána törölték.

Oleh Oszipov, Medvegyev tanácsadója szerint a fiókot feltörték. A posztról készült képernyőfotók szerint a bejegyzést 2000-szer nézték meg, mielőtt levették – írja a The Moscow Times.

Medvegyev nemrég Ukrajna feldarabolásáról posztolt, az európai tisztviselőket pedig „bárgyúnak” nevezte.

Rovatok